POPRAD: Letnú sezónu v AquaCity spestria animačné programy

07.06.2008 Poprad

Letnú sezónu v Aquaparku v Poprade obohatia športoviská na loptové hry ako volejbal a basketbal a sprievodný animačný program
Letnú sezónu v Aquaparku v Poprade obohatia športoviská na loptové hry ako volejbal a basketbal a sprievodný animačný program
pre deti i dospelých.
\"Celoročne ponúkame sedem termálnych bazénov, plavecký 50 m bazén a detský krytý bazén. Od 1. júla aj tri nerezové bazény s ohrievanou pitnou vodou v komplexe Mayská pyramída so šmýkľavkami a tobogánmi a detský bazén vo vonkajšom areáli. Dovedna je to 13 bazénov s celkovou plochou vyše 3000 m2, \" uviedol pre TASR marketingový manažér popradského AquaCity Ján Profant.
Vlani navštívilo areál AquaCity vrátane hotelov a kongresového centra takmer 900 tisíc ľudí. V tomto roku očakávajú viac ako milión návštevníkov.
Denný rekord počas uplynulej zimnej sezóny bol takmer 4500 hostí. Rekordom minuloročnej letnej sezóny bolo vyše 5100 návštevníkov počas jediného dňa. Počas uplynulého leta pribudli v aquaparku nové bazény s plochou vyše 400 m2.
Na otázku o cenách Ján Profant odpovedal, že v plaveckom bazéne stojí hodinový lístok doposiaľ 50 Sk (1,65 eura), od 1. júla sa zvýši o 10 Sk (0,33 eura). Približne o 15 percent vzrastie cena najrozšírenejšieho balíka služieb Termal packet. Ostatné balíky sa meniť nebudú.
\"Vlani v septembri sme zaviedli nový cenník aj so špeciálnym večerným lístkom, teda kúpanie od 17. hodiny do záverečnej za cenu porovnateľnú s dvojhodinovým lístkom, čo chceme zachovať aj počas tohtoročného leta. Zrušili sme tiež víkendové a sviatočné prirážky. Regionálne zľavy sme modifikovali. Zostávajú vo výške 20 percent, ale sú viazané na členstvo v klube, \" informoval manažér. Spresnil, že využiť ich môžu obyvatelia z okresov Poprad, Kežmarok, Levoča,
Brezno, Liptovský Mikuláš, Rožňava a Spišská Nová Ves, ktorí vyplnia prihlášku a kúpia si klubovú kartu za 150 Sk (4,95 eura). Karta platí tri roky a umožňuje zakúpiť naraz až štyri vstupenky s regionálnou zľavou. Majitelia klubovej karty z ďalších okresov majú 10-percentnú zľavu.
Popradské AquaCity čaká ďalšia etapa rozširovania vodného sveta. S výstavbou predpokladajú začať v roku 2009 po skončení letnej sezóny. Dominantou nového vodného sveta bude bazén s umelými vlnami a slanou termálnou vodou. Bude sčasti odkrývateľný, s kupolou, ktorú možno počas letných slnečných dní otvoriť. Ostatné bazény budú prekryté. Bude tam terasa s palmami, umelá pláž a celá hala má byť dlhá asi 100 metrov. Ako povedal majiteľ AquaCity, podnikateľ Ján Telenský, \"pod Tatry príde more, ktoré Slovákom doposiaľ chýbalo\". Spresnil, že morskú vodu získajú vďaka soli z Prešova.
 

Vyberte región